De Beemster Ruiters zijn in 1946 opgericht als afsplitsing van de Purmerendse vereniging Beyaert. De Beemster Ruiters gingen in eerste instantie van start met een tiental leden, maar na oprichting van de ponyclub in 1964 nam het aantal leden toe. De eerste tien à twinig jaar was het paardrijden een verlengstuk van het gebruik op de boerderij, echter na de oprichting van de ponyclub werden ook leden van buiten het boerenbedrijf lid en de club veranderde. In 1976 werd de manage aan de Rijperweg gebouwd, hiervoor reed men op stukken weiland en was er geen accommodatie.

In 2008 was de opening van de nieuwe manege zoals we die nu kennen op de Nekkerweg. Een locatie waar we nog iedere dag trots op zijn en vele mogelijkheden heeft voor iedere paardenliefhebber. Hobbymatig, wedstrijdgericht, mennen, dressuur, springen, bixie; iedereen is welkom bij de Beemster Ruiters.

Tijd voor een feestje!
We bestaan dit jaar 75 jaar, een hele mijlpaal. Helaas kan dit vanwege Covid-19 niet groots gevierd worden. Om toch iedereen een feestgevoel te geven gaan we in een divers aanbod clinics, lessen en andere activiteiten organiseren waaraan iedereen mee kan doen. Ieder lid krijgt vanuit de vereniging 1 “jubileumpunt” geschonken. Deze kan als tegoed ingezet worden bij een activiteit waaraan jij graag mee wil doen.
Ben je benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? Lees dan onderstaande spelregels door. Benieuwd waaraan je allemaal kan deelnemen? Bekijk dan de lijst met activiteiten die georganiseerd worden. Deze staat gepubliceerd op de website.


Spelregels

Toekenning van punten

 • Vanwege het 75-jarig bestaan van de Beemster Ruiters krijgt ieder Beemster Ruiter lid 1 jubileumpunt geschonken van de vereniging. En dan bedoelen we echt alle leden ook de donateurs.
 • Nieuwe leden krijgen bij het aanmelden voor hun lidmaatschap ook 1 jubileumpunt toegekend.
 • Leden die op 28/2/2021 een lidmaatschap hadden met instructie (lidmaatschap 3 t/m 10)komen in aanmerking voor extra punten. De verdeling van het aantal punten is op basis van de duur dat er geen lessen mogelijk waren in verband met Covid-19 maatregelen (zie tabel 1).

Tabel 1 puntenverdeling leden Beemster Ruiters

LeeftijdscategorieTotaal aantal punten
Jeugd tot 18 jaar, lidmaatschap 3 t/m 103
Volwassenen  lidmaatschap 3 t/m 108
Leden met lidmaatschap 1, 2, 11 t/m 13 plus nieuwe leden na 28/02/2021 (i.v.m. 75-jarig bestaan)1

 

Waarde punten + registratie

 • Iedere punt heeft een waarde van€ 10,00. Voorbeeld: een volwassene, die op 28/2/2021 een instructielidmaatschap heeft, krijgt 8 punten. (7 als compensatie voor de gemiste lessen en 1 feestpunt dus totaal 8) Dit saldo mag over meerdere activiteiten uitgegeven worden. Mocht je voor een activiteit punten te kort komen dan moet het resterende bedrag bijbetaald worden.
 • De saldo registratie wordt bijgehouden door het bestuur.


Besteding  van punten

 • Punten kunnen besteed worden aan activiteiten/diverse clinics die dit jaar vanwege het 75-jarig bestaan georganiseerd worden door De Beemster Ruiters. Het brede aanbod geeft iedereen de kans om deel te nemen. Het actuele activiteiten aanbod wordt op onze website bijgehouden.
 • Naast de activiteiten/diverse clinics kun je ook je punten besteden aan de in tabel 2 genoemde onderdelen.

Tabel 2 mogelijkheden tot besteden van punten naast georganiseerde activiteiten

OnderdelenAantal punten
BR Dressuur wedstrijd per start1
BR Spring wedstrijd per start1
BR Mennen wedstrijd per start1
BR Bixie wedstrijd per start1
Beemster Ruiters softshell jas4

 

 • Geef tijdens je opgave aan hoeveel punten je van je saldo wilt gebruiken voor de activiteit die je gaat volgen.
 • Wil je punten gebruiken voor deelname aan een wedstrijd zoals genoemd in  tabel 2, dan dien je dit van tevoren aan te geven bij het bestuur via de email: beemsterruiters@hotmail.com plus de datum van de wedstrijd. Hierna krijg je een waardebon toegezonden die je kan inleveren bij het desbetreffende secretariaat.

LET OP: de waardebon MOET UITGEPRINT overhandigd worden bij het secretariaat.

Deelname activiteiten

 • Voor deelname aan een van de activiteiten te paard moet je lid zijn de KNHS.
 • Mocht een clinic met leden van De Beemster Ruiters niet vol zitten dan zijn ruiters van buiten de vereniging ook welkom voor deelname.
 • Meld je je binnen 14 dagen voor de activiteit af dan vervallen je punten als er geen reservelijst is. Wel kan je zelf voor een vervanger zorgen die jouw plekje voor de activiteit overneemt. Is dit iemand met een positief punten saldo dan worden de punten van de invaller gebruikt.
 • Bij een ontoereikend puntensaldo wordt het tekort in rekening gebracht, dit gebeurd doormiddel van een betaalverzoek met het resterende bedrag in euro’s.

Geldigheid en schenken van punten

 • Punten zijn te besteden tot uiterlijk 31/12/2021 waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig inwisselen in het aangeboden aanbod van activiteiten.
 • Het puntensaldo is niet in te wisselen voor geld, ook niet na 31/12/2021.
 • Mocht je om welke reden dan ook geen gebruik kunnen maken van je eigen punten saldo, dan mag je dit eenmalig schenken aan een ander Beemster Ruiters lid. Ook mag je het saldo schenken aan de vereniging. De schenking moet gemeld worden aan het bestuur. Na administratieve verwerking van de schenking ontvangen schenker en ontvanger een bevestiging van het bestuur
 • In geval van …. beslist het bestuur

 

Belangrijk!! Alle correspondentie m.b.t. de jubileum punten verloopt via het e-mailadres beemsterruiters@hotmail.com

KLIK HIER VOOR HET ACTUELE AANBOD
+ Toelichting