Dit is de jaaragenda van de Beemster Ruiters met alle wedstrijden en georganiseerde activiteiten. Wil je een clinic of activiteit organiseren bij de Beemster Ruiters doe dit dan in overleg met info@beemsterruiters.nl.
Hieronder staat het jaaroverzicht in PDF

Evenementenkalender 2024

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paard meten en wegen

3 juli 2021

Zaterdag ochtend 3 juli Paard meten en wegen door Johorse:

Waarom uw paard wegen? Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom vrijwel iedereen nauwkeurig zijn of haar gewicht kent? En waarom in elke huis/dierenartspraktijk een weegschaal is gevestigd?
Het is belangrijk om het ‘exacte’gewicht te weten omdat deze een belangrijke rol speelt bij vrijwel alle zaken die in verband staan met de gezondheid van mens en dier. Een aantal zaken op een rijtje: medicatie, voeding, transport en ontworming. Met het uitvoeren van een body condition score (BCS) bij jou paard/pony krijg je een indruk van de vetbedekking onder de huid en tevens van de mate van bespiering.

De JOHORSE.nl body condition score geeft aan of een paard/pony te dik, te mager, of goed op gewicht is. Op basis van de uitslag kan advies gegeven worden over het rantsoen en/of de intensiteit van de training. Omdat zowel het rantsoen als de prestatie of training niet altijd hetzelfde blijft, kan de BCS veranderen wanneer het evenwicht tussen opname en behoefte verschuift.

Uw kunt u paard deze ochtend laten meten, wegen en krijgt een body condition score toelichting. Voor nog meer informatie: https://johorse.nl/

Gegevens

Datum:
3 juli 2021